Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΕ ΣΤΕΓΕΣ .....ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

 ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
6936709961

Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια αναμένονται να γίνουν επενδύσεις 12 δις ευρώ στις ταράτσες των κτιρίων για την εγκατάσταση φωτοβολταικών πάνελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».
Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να τοποθετήσουν φωτοβολταικά στις ταράτσες των σπιτιών τους και να εξοικονομήσουν μεγάλα ποσά που μπορεί και να ξεπερνούν τα 4,000 ευρώ το χρόνο από την κατανάλωση ενέργειας.
Ήδη οι τράπεζες έχουν αρχίσει και διαμορφώνουν πακέτα «πράσινων» δανείων.
Δεν απαιτείται άνοιγμα βιβλίων στην Εφορία, ενώ χρειάζεται μόνο άδεια από την Πολεοδομία.
Η τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας στο δίκτυο, θα είναι πενταπλάσια από ότι ένα νοικοκυριό που αγοράζει σήμερα ρεύμα από τη ΔΕΗ και καθορίζεται στα 55 λεπτά/κιλοβατώρα.
Όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια που θα διοχετεύεται στο ηλεκτρικό δίκτυο, θα γίνεται συμψηφισμός με την ενέργεια που παράγει το κάθε σπίτι για τις ανάγκες του.
Δηλαδή, τα χρήματα θα πιστώνονται ανά δίμηνο στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ και ο ενδιαφερόμενος, που στην περίπτωση της πολυκατοικίας θα είναι ο διαχειριστής, θα τα εισπράττει είτε μέσω ενός τραπεζικού λογαριασμού, είτε απευθείας από το κατάστημα της ΔΕΗ.
Η αγορά και η εγκατάσταση ενός μέσου συστήματος, ισχύος 5 KW, το οποίο καταλαμβάνει 80τ.μ χώρου στην ταράτσα, στοιχίζει 25,000 ευρώ.
Το σύστημα αποφέρει ετήσια έσοδα στον κάτοχό του 3.575 ευρώ και το πιστωτικό υπόλοιπο που προκύπτει μέσω του συμψηφισμού, κατατίθεται σε ένα τραπεζικό λογαριασμό του κατόχου.
Η απόσβεση του κόστους εγκατάστασης θα γίνεται σε περίπου 7 χρόνια.
Η διαδικασία για τη σύνδεση και έναρξη παραγωγής του, θα είναι λιγότερο από 70 ημέρες.
Η Ελλάδα έχει πάνω από 3 εκατ. κτίρια, εκ των οποίων τα μισά περίπου είναι μονοκατοικίες και εκτιμάται ότι αν υπάρξει μαζική ανταπόκριση του κοινού στο πρόγραμμα, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε στέγες και ταράτσες μέχρι και 400MW φωτοβολταικών.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοίνωσε πρόγραμμα που απευθύνεται σε ιδιοκτησίες 50-100 τ.μ. ταράτσας.
Οι εθνικοί στόχοι που αφορούν σε θέματα ενέργειας περιλαμβάνουν τη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατά 20% στη συνολική τελική κατανάλωση ενέργειας και 40% στην ηλεκτροπαραγωγή, τη συμμετοχή κατά 10% των βιοκαυσίμων στις μεταφορές και 4% μείωση των εκπομπών αερίων φαινομένου του θερμοκηπίου από όλες τις δραστηριότητες, πλην αυτών που εξαιρούνται από την Οδηγία για την εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών.

1 σχόλιο:

 1. Καλησπέρα,

  εδώ θα βρείτε μια ανάλυση για το κόστος της πυρηνικής kWh συναρτήσει του χρόνου

  http://center24.blogspot.com/2011/04/blog-post_13.html#axzz1JRcznekN

  και εδώ για το κόστος της φωτοβολταϊκής kWh συναρτήσει του χρόνου.

  http://center24.blogspot.com/2011/04/blog-post_3805.html#axzz1JRcznekN

  Έχει πολύ ενδιαφέρον η σύγκριση των καμπυλών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή