Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Διεθνής πρωτιά Ελλήνων μαθητών για εφαρμογή που βοηθά παιδιά να εκπέμπουν SOS

Η εφαρμογή «Neverlost» που δημιούργησαν μαθητές από την Κέρκυρα πήρε το πρώτο βραβείο στον φετινό διεθνή διαγωνισμό «Πρόσωπα της Πληροφορικής - Faces of Computing» στην κατηγορία Γυμνάσια. Πρόκειται για ένα εργαλείο που έχει στόχο να βοηθά τα παιδιά που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
Η εφαρμογή NeverLost για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android δημιουργήθηκε από μαθητές σχολείων, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας, με αποκλειστικό σκοπό να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλα τα παιδιά της Ελλάδας. 

Το κίνητρο τους, όπως αποκάλυψαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν να βοηθήσουν παιδιά με ειδικές ικανότητες, νοητική υστέρηση και πολυαναπηρίες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κέρκυρας. 
Ο προβληματισμός τους αρχικά ήταν, πώς θα μπορούσαν αυτά τα παιδιά, με την κατοχή ενός κινητού τηλεφώνου, να καλέσουν σε βοήθεια, κάνοντας όσο το δυνατό λιγότερες κινήσεις. Για αυτό το λόγο, σκέφτηκαν και δημιούργησαν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με την οποία ένα παιδί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μπορεί με 2 μόνο κινήσεις, 2 κλικ, να καλέσει ένα τηλεφωνικό αριθμό, να στείλει ένα μήνυμα SMS, να δει τη θέση του σε χάρτη, να στείλει τη διεύθυνση που βρίσκεται, ή να στείλει το χάρτη της θέσης του.
Η εφαρμογή Neverlost μπορεί να κατέβει δωρεάν, από το Google Play Store, ενώ πληροφορίες για την εφαρμογή υπάρχουν στην σελίδα που δημιούργησαν οι μαθητές: epalkerkyras.com/neverlost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου