Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Νέα Φιλική Εταιρεία http://www.nea-filiki-eteria.blogspot.com/


Η μηνυσούλα μας κατά της αισχροκέρδειας του Lidl!


Το Φεβρουάριο του 2011 ξεκινήσαμε τον αγώνα κατά της προσωποποίησης της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην Ελλάδα, της γερμανικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Lidl.!!!!
Τα προϊόντα στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων αυτής της γερμανικής αλυσίδας πουλιούνται σε τιμές κατά 100% έως 300% ανώτερες από τις τιμές που αναγράφονται για τα ίδια προϊόντα στα καταστήματα της στη Γερμανία! Το παράδοξον είναι ότι τα ελληνικά προϊόντα πουλιούνται στα γερμανικά καταστήματα του Lidl κατά 30% έως 80% φθηνώτερα απ’ ότι στα ελληνικά μάρκετ! ( Μάλλον λόγω των μεταφορικών εξόδων).
Αν λάβουμε υπ’ όψην μας ότι οι αποδοχές των Ελλήνων υπαλλήλων του Lidl είναι κατά 60% μικρότερες από αυτές των Γερμανών και ότι τα λειτουργικά έξοδα των ελληνικών μάρκετ αντιστοιχούν στο 30% από αυτά των γερμανικών, θα μπορούσαμε να βγάλουμε εύκολα το συμπέρασμα ότι η εταιρεία Lidl θέλει να αισχροκερδεί σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών.
Η γερμανική οικογένεια Schwarz είναι η ιδιοκτήτρια της αλυσίδας Lidl και με την ιδιότητα του Γερμανού, κάνουν στην Ελλάδα ότι γουστάρουν!
Στη Γερμανία η εταιρεία Lidl έχει αποδεδειγμένα και πολλάκις γράψει τους γερμανικούς εργασιακούς και καταναλωτικούς νόμους στα «παλαιότερα των υποδημάτων της».
Στην Ελλάδα είναι η γερμανική εταιρεία Lidl κράτος εν κράτει! Επί χρόνια «πίνουν το αίμα» του Έλληνα καταναλωτή.
Τα ιδρυτικά μέλη της «Νέας Φιλικής Εταιρείας» έκαναν τον Φεβρουάριο του 2011 τις αγορές τους ταυτόχρονα στα καταστήματα της αλυσίδας Lidl στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Αγοράστηκαν προϊόντα με την ίδια ετικέττα, συσκευασία και το ίδιο περιεχόμενο. Πήγαμε ταυτόχρονα στα ταμεία και πληρώσαμε 89,00€ στο ελληνικό κατάστημα και για τα ίδια προϊόντα 42,00€ στο γερμανικό κατάστημα του Lidl.
Φωτογραφήσαμε τα προϊόντα , βάλαμε τις ταμειακές αποδείξεις δίπλα-δίπλα και καταθέσαμε στις 22.02.2011 στην Εισαγγελία του Αιγίου, μήνυση κατά της Lidl Hellas και Lidl Deutschland και κατά της ιδιοκτήτριας τους , της οικογένειας Schwarz, για αισχροκέρδεια.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού ερεύνησε μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης το αληθές της καταγγελίας μας, ανακοίνωσε στις 30.03.2012 ότι απεδέχθη την μήνυσή μας!
Τις επόμενες μέρες θα καταθέσουμε στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς, στο Εφετείο του Βερολίνου ( Staatsanwaltschaft beim Kammergericht Berlin) μήνυση κατά της μητρικής εταιρείας του Lidl και θα κοινοποιήσουμε τα λοιπά στοιχεία στη Δίωξη της Εφορίας του Βερολίνου (Steuerfahndung Berlin) και στη Δίωξη των Τελωνείων του Βερολίνου (Bundeszollamt Berlin) για να αρχίσουν να ψάχνουν και αυτές οι υπηρεσίες.
Βοηθειά τους! Αν είχαν λίγο νιονιό, δεν θα τα έβαζαν με τους Έλληνες....
Τώρα θα πάρουν σειρά τα σούπερ-μάρκετ, ελληνικών συμφερόντων και οι προμηθευτές τους....!

Νέα Φιλική Εταιρεία
http://www.nea-filiki-eteria.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου